mini cupcakes

Hye

In een vakantie mag er wel eens gebakt worden. Zo kwam ik op het idee mini cupcakes te bakken. Dit recept is voor 12 GROTE cupcakes, dus 24 kleine vormpjes of zelfs meer.

Dit heb je nodig:

– 125 gram boter

– 125 gram zelfrijzend bakmeel

– 2 eetlepels kristalsuiker

– 2 eetlepels melk

– 2 eieren

Voorbereiding:                                                                                                                                                              Verwarm de oven voor op 170°C. Leg direct ook de papieren vormpjes in de bakvormpjes.

Zo ga je te werk:                                                                                                                                                                         Mix de boter tot een glad beslag. Voeg daarna de eieren en de bloem toe. Als dat goed gemengd is, voeg je de kristalsuiker en de melk toe. Mix door tot er in het beslag geen of bijna geen brokjes meer zitten. Als dit klaar is, doe je het beslag in de papieren vormpjes die al in de bakvormpjes steken. Bak de cakejes gedurende 10 à 15 min. en als ze dan klaar zijn, kun je beginnen met ze te versieren.

IMG_20141225_124811

bakvormpjes en papieren vormpjes van Dille en Kamille + suikerpasta van Hema

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s